Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Караниколов обсъди разширяване на икономическото сътрудничество с министрите на икономиката и на търговията на Саудитска Арабия

Министър Караниколов обсъди разширяване на икономическото сътрудничество с министрите на икономиката и на търговията на Саудитска Арабия

Между нашите две държави има много голям неизползван потенциал в сферата на търговията и инвестициите, който с общи усилия можем да насърчим, това каза министър Емил Караниколов на среща с д-р Меджид бин Абдуллах Ал-Касаби, министър на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия в Рияд.

Двамата обсъдиха възможностите за двустранни инвестиции, както и за участието на български фирми в изграждането на големите инфраструктурни проекти в Саудитска Арабия, като изпълнители и подизпълнители. От саудитска страна бе изразено желание за съвместно сътрудничество в областта на селското стопанство, фармацията, земеделието, химията и туризма.

Министър Караниколов и колегата му се договориха и за създаване на Смесена междуправителствена Българо-саудитска Комисия за икономическо сътрудничество, както и за пътна карта, в която да са разписани стъпките за създаване на възможности за инвестиции. Икономическият министър подчерта стратегическото географско положение на страната ни и възможността да предложи най-близка локация за достъп до единния европейски пазар.

Бе договорена и визита от страна на д-р Меджид бин Абдуллах Ал-Касаби в България, заедно с бизнес делегация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 20 Март 2019 16:59
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.