Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Фирмите без дейност ще подават декларация вместо годишен финансов отчет

Фирмите без дейност ще подават декларация вместо годишен финансов отчетснимка: nova.bg

Фирмите, които не са осъществявали дейност през отчетния период, се освобождават от задължението за публикуване на годишния финансов отчет за дейността си. Те ще трябва да подават заявления за обявяване на декларация, която ще се разглежда отделно от другите заявления. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, приет от Министерски съвет.

Декларацията се публикува в търговския регистър в срок до 31 март на следващата година.

Проектът предвижда още кратки срокове за разглеждане на заявленията за вписване, заличаване и обявяване, като длъжностните лица по регистрация се произнасят незабавно след изтичане на три работни дни от постъпването им. При първоначална регистрация на търговец произнасяното е до края на следващия работен ден от постъпването на заявлението. / economic.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.