Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гърция: Може да получаваме газ от България по „Турски поток“

Гърция: Може да получаваме газ от България по „Турски поток“

Приоритетното направление за продължаване на втората отсечка от „Турски поток“ е през България и от там за Австрия, но Гърция ще може да получава руски газ от този газопровод. Това заяви източник, запознат с хода на преговорите по този газопровод.

Източникът отбеляза, че активно върви работата над проекта за продължаването на „Турски поток“ през България и Сърбия. Обаче съществуват и различни варианти за доставките на руски газ в Гърция. Първият – газ от „Турски поток“ ще влиза в Гърция от България. „Съществува и друг вариант, той е отбелязан в протокола – това е газопроводът „Посейдон“ от Гърция за Италия“, заяви източникът. Проектът за газопровод „Посейдон“ предвижда доставката на 8 млрд.куб.м. газ годишно за Южна Италия.

„Също така може да се използва и Трансадриатическият газопровод, когато той бъде завършен. Това е възможно в рамките на Третия енергиен пакет, предвиждащ допускането на трети лица до тръбата. Всички варианти са на масата“, подчерта източникът. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники