Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: Oколо 20 май ще бъде направена първата копка на газовия интерконектор с Гърция

Бойко БорисовБойко Борисов

„Oколо 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора с Гърция”, обяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в рамките на конференцията „Отключване на потенциална на източноевропейските газови пазари – конкуренция, алтернативи, пазари, проекти, сигурност чрез диверсификация. Случаят LNG”.

„Газовият хъб Балкан и нашата мрежа, която разширяваме, транзитът през България е много добре изчислен и свързан с Третия енергиен пакет”, подчерта премиерът Борисов. По думите му целта е диверсификацията вътре на производството в страната и ако има по-евтин газ от сегашния, който доставяме, нашата икономика и потребителите ни да получават най-евтиния газ.

„Като имаме газовите магистрали, интерконекторите, който докара по-евтин газ, да продава на борсата, това е добре за българската икономика и индустрията ни”, заяви още министър-председателят и изтъкна, че истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията от цената на газа.

Бойко Борисов коментира, че на срещата председателя на Института за енергийни изследвания във Вашингтон и на Американския енергиен алианс Том Пайл е била обсъдена и възможността за държави дотации, които дават САЩ за своя газ, но отбеляза, че разговорът е много в началото.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 30 Април 2019 08:45
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.