Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме

Борисов: Не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на разширението към автомобилния завод „Костал” край Пазарджик.

"Дълги години се говореше за ниска квалификация. Фактът, че не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме - преди няколко дни в Кърджали - пети поред, в Русе- трети поред, в Шумен - четвърти поред. Заводите стават най-големите не само на Блаканите, но и за Европа. Така че благодаря на работниците, защото с техния труд, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се "задъха", а след това и "колабира" транспортният им план на тези градове", каза премиерът Бойко Борисов.

"Благодарение на това, че работите добре, идват и други производители", каза още премиерът по време на обиколката си в завода.

В рамките на двете години в завода са назначени над 4000 души. Най-ниската заплата в завода е 1100 лв. "Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат", каза още премиерът.

"Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е добре. Всички училища и детски градини са санирани. Стадионът им е факт, така че това сме го направили. От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел", заяви премиерът Бойко Борисов в Пазарджик. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 20 Май 2019 12:21