Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Политиката няма място в решението на „Фолксваген”, заяви германският външен министър

Политиката няма място в решението на „Фолксваген”, заяви германският външен министър

Политиката няма място в решението на „Фолксваген” за това къде ще построи новия си завод. Това заяви на пресконференция външният министър на Германия Хайко Маас, който е на официално посещение у нас.

„В България действа изключително активна индустриална търговска камара. Известно е, че в България немският език е много разпространен. Всички тези неща са известни и това ще бъде взето предвид от автомобилната компания, когато взима решението си. Но искам да кажа, че това е решение, което ще бъде взето от фирма „Фолксваген”, това не е въпрос, в който политиката може да се намесва“, коментира Маас.

Германия винаги е била наш стратегически съюзник и важен търговски партньор. Ние сме били и на едно мнение по важните теми и предизвикателства. Една трета от най-големите инвестиции в България са германски, около 5000 германски фирми развиват бизнес тук и тази година отбелязваме най-високия стокообмен между двете страни от 1950 година насам, с малко позитивно салдо за България, а немският език е вторият най-изучаван чужд език, отбеляза от своя страна българският външен министър Екатерина Захариева, след срещата си с Хайко Маас.

Двамата министри са обсъдили актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 20 Май 2019 15:12
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.