Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството одобри актуализация на бюджета заради F-16

Правителството одобри актуализация на бюджета заради F-16снимка: nova.bg

На извънредно заседание правителството гласува актуализация на бюджета за тази година заради закупуването на нови изтребители F-16. Кабинетът предлага увеличение на бюджетния дефицит до 2 милиарда и 300 милиона лева. Корекцията в бюджета се налага заради необходимостта България да плати накуп 8-те нови изтребителя от Съединените щати на обща стойност 1 милиард и 256 милиона долара.

Със свое решение правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година. Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.