Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайският производител на електробуси Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

Китайският производител на електробуси Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски сертификат за всичките му компоненти Alfa Bus е на посещение в България по покана на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Двете страни обсъдиха в детайли възможностите за сътрудничество, потенциалната инвестиция и институционалната подкрепа от страна на държавата.

По време на разговора стана ясно, че китайският производител проучва пазара на България и има голям интерес от изграждането на завод, не само за асемблиране на автобуси, но и за производство на техните батерии, които да намерят пазарна ниша както у нас, така и в страните от Европейския съюз.

Министър Караниколов онагледи макроикономическите показатели за българския бизнес климат, като изтъкна, че България няма конкурент по кредитен рейтинг в региона. Зам.-министър Борисов допълни, че страната ни скоро ще бъде на първо място по финансова стабилност в цяла Европа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.