Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Рецесия се бори с откриване на нови заводи и високи заплати, обяви Борисов

Рецесия се бори с откриване на нови заводи и високи заплати, обяви Борисов

Всеки ден в България откриваме заводи и затова, въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката. Това каза вчера премиерът Бойко Борисов при откриването на завод в Пещера за фармацевтични продукти и фуражни добавки.

Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са осигурени със заем по плана „Юнкер“. Инвестицията в завода в Пещера е от голямо обществено значение за развитието на Родопския планински регион, тъй като тя ще осигури 200 работни места за висококвалифицирани работници и специалисти като инженери, биолози, химици. Този завод е високотехнологичен и 40 милиона лева от инвестицията са за екология и пречиствателната станция, която е направена по най-съвременния начин.

Рецесия се бори с откриване на нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които подхождат. Това каза днес премиерът Бойко Борисов при откриването на втори завод на "АВВ България" в Петрич за производство на електрообзавеждане и електроснабдяване.

Той обясни, че с финансовия министър Владислав Горанов още преди година са били разтревожени за рецесията, в която влиза светът. "Ако се тревожиш и спреш да работиш, нищо добро не те очаква", каза още Бойко Борисов.

"Сигурно е много трудно за медиите да показват всеки ден откриването на нови заводи. Това е пети завод за АВВ в България, с 460 нови работни места, и да кажеш, че има провал, звучи хумористично", посочи Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники