Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Караниколов: Очакваме голяма южнокорейска компания да инвестира 1,5 млрд. евро у нас

Караниколов: Очакваме голяма южнокорейска компания да инвестира 1,5 млрд. евро у нас

Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, като тази инвестиция е над 1,5 милиарда евро. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка с потенциалните инвестиции в страната ни от южнокорейска страна, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“.

Министърът отрече твърденията, че инвестицията на „Хюндай“ в България е свързана по какъвто и да било начин с тази на „Фолксваген“.

„При „Фолксваген“ говорим, че търсят къде да реализират завод за производство на бензинови и дизелови двигатели, а при батериите за електрически автомобили, които не са свързани с „Хюндай“, заяви Караниколов. Министърът отказа да посочи имената на компаниите потенциални инвеститори, тъй като не сметна за коректно да коментира такъв тип информация.

„Говорим за батерии за електрически автомобили. Те могат да бъдат за редица компании. Компанията, която проверява България, работи с всички големи компании“, посочи още той.

От думите на Караниколов стана ясно, че когато става дума за инвестиции, транспортната инфраструктура е важен фактор: „Асфалтът наистина не се яде, но която и да е компания, дори и тези, които ни проучват в момента, те искат инфраструктура. Затова България отделя такъв голям бюджет. Без инфраструктура, няма да дойдат компании, а без тях няма да можем да задържим работната сила и децата си в родната им страна“, добави министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСъбота, 28 Септември 2019 16:15
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.