Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: България ще има две газови магистрали

Борисов: България ще има две газови магистрали

България ще възвърне мястото си на газоразпределителен център, като изгради две газови магистрали. С тях ще има възможност да си купи най-евтиния газ, а нашите съседи ще могат да доставят по същите тръби. Това обяви премиерът Бойко Борисов при официалното откриване на първия участък от новото газово трасе, което се явява продължение на "Турски поток" и което той нарича "Балкански поток". За втора газова магистрала премиерът определя интерконектора с Гърция.

По време на официалната церемония Борисов обяви, че предложил проектът да се нарича "Балкански поток".

Където има големи икономически интереси, няма война, затова още по-усилено строим, обяви Борисов.

Проектът за разширението на газопреносната инфраструктура „Балкански поток“ е приоритет на българското правителство. С неговата реализацията се цели повишаване сигурността на доставките на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което е добре за българските потребители.

"Гледам и не вервам какво се случва.... Немски фирми, американски компресори, руски газ", анализира той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 21 Октомври 2019 13:03
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.