Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Горанов: Местните данъци в България са изключително ниски

Горанов: Местните данъци в България са изключително ниски

„Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните оценки. Няма как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя трябва да се финансира от имуществените данъци”. Това каза в ефира на „Здравей, Бъългария” министърът на финансите Владислав Горанов.

Той не потвърди, че новоизбраните кметове на ГЕРБ ще наложат увеличение на данъците и таксите. „Градоначалниците трябва да преценят каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски данъците и таксите, да бъдат така любезни да не се обръщат към правителството”, допълни Горанов.

Той коментира и темата за бюджета за следващата година. „Ако погледнете приходите за 2020 г. като дял от брутния вътрешен продукт, ще видите, че те нарастват, т.е. хипотезата, че залагаме по-ниски приходи, за да разчитаме евентуално на някакво преизпълнение, е несъстоятелна”, коментира Горанов. И допълни, че през следващата година ще бъдат събрани с около 3,5 млрд. лева повече.

"Както върви изпълнението на бюджета, ще имаме основание да дадем коледни надбавки", каза още Горанов.

Той обясни, че за да има по-високи пенсии, работещите трябва да имат по-високи доходи. И увери, че властите работят в тази посока и "притискат реалния сектор да следва подобна политика".

„Няма да сме по-успешни, ако не сме по-образовани. Късно разбрахме това. Мисля, че инвестицията в образование е добра, макар и закъсняла“, заключи Горанов. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники