Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НСИ: Разходите на работодателите са нараснали за отработен час с 10%

НСИ: Разходите на работодателите са нараснали за отработен час с 10%

По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2019 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях хора нарастват с 10 на сто спрямо третото тримесечие на 2018 година.

Увеличението в индустрията е с 8.3 на сто, в услугите - с 10.5 на сто, и в строителството - с 10.1 на сто.

По икономически дейности през третото тримесечие на 2019 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори "Операции с недвижими имоти" - с 15 на сто, "Други дейности" - с 14 на сто, и "Образование" - с 12.8 на сто.

През третото тримесечие на 2019 г. спрямо третото тримесечие на 2018 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9.7 на сто, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 11.2 на сто. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 15.1 на сто за "Други дейности" до 2.2 на сто за "Добивна промишленост".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 20 Декември 2019 12:38
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.