Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Караниколов: Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките

Караниколов: Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптекитеснимка: bgnesagency.com

Кризата с коронавируса най-силно ще удари хотелиерството, ресторантьорството, веригата на доставките и свободното движение на хора и капитали. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов на изслушване в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Една от мерките на правителството е да се подпомогнат фирмите в затруднено положение. Такива компании ще могат да подадат заявления държавата да ги подпомага като плаща 60% от възнагражденията в рамките на три месеца. Останалите 40% ще се плащат от работодателите.

„Основната цел от тази мярка е да запазим хората в производството и да не се стига до масови съкращения. Желанието ни е в социалната система да влизат приходи“, обясни министърът.

„Тази криза направи така, че българската държава да се мобилизира. Бизнесът и науката започнаха да си говорят без да казват откъде пари“, смята Караниколов.

Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките, увери министърът.

Спекула при храните не се забелязват, за разлика от медицинските материали и лекарствата.

Икономическият министър заяви, че се появяват проблеми по веригата на доставки. Ще има проблем в автомобилните заводи, ако продържи, ще влезем в сериозна криза, заяви той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 18 Март 2020 16:41
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.