Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България прати 32 тона храна в ОАЕ в замяна на 15 тона медицински консумативи

България прати 32 тона храна в ОАЕ в замяна на 15 тона медицински консумативи

Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се обединяват в борбата срещу COVID-19. В знак на доброто сътрудничество от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени вчера вечерта на международното летище в Абу Даби.

Доставката се организира от българското министерство на земеделието, храните и горите и се осигурява от български фирми. В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

За да се затвърди значението на този жест на приятелство между България и ОАЕ, на международното летище в Абу Даби беше министърът на икономиката Емил Караниколов. Министър Караниколов проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али Ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията COVID-19.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.