Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оборотът в търговията на дребно намалява с 12.2% през август

Оборотът в търговията на дребно намалява с 12.2% през август

По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през август оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 2.6 на сто спрямо предходния месец. През август 2020 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарни данни, намалява с 12.2 на сто в сравнение със същия месец на предходната година.

През август се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно с нехранителни стоки - с 4 на сто, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 2.9 на сто, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.6 на сто.

През август 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. се наблюдава спад на оборота при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 18.5 на сто), търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (със 17 на сто) и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 5.7 на сто).

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 09 Октомври 2020 13:46
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.