Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вноската ни в ЕС ще се увеличи с 4,17%

Вноската ни в ЕС ще се увеличи с 4,17%

Вноската на България в бюджета на ЕС ще се увеличи с 4,17% за целия следващ програмен период 2021 - 2027 г. Това приеха депутатите, след като одобриха решението относно системата на собствените ресурси на Европейския съюз след дебат в зала. То беше подкрепено от 102-ма народни представители, а 50 се въздържаха.

Срещу увеличената вноска обаче България ще получи три пъти повече от това, което внася и ще бъде страната, най-голям бенефициент в новия програмен период - т.е. ще получава най-много спрямо всички останали европейски държави, обяви пред депутатите председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Системата на собствените ресурси на ЕС осигурява финансирането на политиките и дейностите по общия бюджет на ЕС. Системата осигурява основната част от проходите (97,4 на сто за 2020 г.) в бюджета на ЕС.

В решението се предвиждат промени за следващият програмен период - делът на събраните мита, които държавите членки събират от името на ЕС в резултат от прилагането на общата митническа тарифа, се увеличава от 20 на сто на 25 на сто. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.