Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лъчезар Борисов: Най-засегнатият бранш от кризата е ресторантьорството

Лъчезар Борисов: Най-засегнатият бранш от кризата е ресторантьорствотоснимка: btvnovinite.bg

Най-засегнатият бранш от COVID кризата остава ресторантьорството, отбеляза в предаването "Тази сутрин" министърът на икономиката Лъчезар Борисов. "Един бизнес е направен, за да работи, а не за да бъде подпомаган от държавата с икономически и аз винаги съм в дебат с националния оперативен щаб. Искам бизнесът да работи, но здравето е по-важно", посочи той. По думите му около 112 милиона лева e общо стойността на поисканите средства от държавата заради затворените бизнеси.

Направихме добър баланс – поддържаме финансовата стабилност, мислим за бизнеса и за здравето на хората, коментира Борисов. Въпреки кризата, данните на министерството на икономиката показват, че неактивните компании в страната през 2020 г. са намалели с 4%.

"Проведохме най-либералните противоепидемични мерки в Европа и това даде своите резултати по отношение на икономиката и нейното развитие. Един от рисковете за ресторантьорския бранш е, че колкото по-дълго остане затворен, толкова повече кадри ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато трябва да започнат да работят, може да стои този проблем", обясни Лъчезар Борисов.

Министърът на икономиката заяви, че в момента не трябва да се правят промени в данъчната политика, както иска опозицията.

„Данъчната политика в момента си върши работата и тя не трябва да бъде променяна. Интервенцията в подкрепа на бизнеса трябва да бъде с финансовите мерки, а не чрез промени в данъчната политика“, заяви той. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.