Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нов завод ще направи страната ни номер 1 в Европа по производството на електрически велосипеди

Нов завод ще направи страната ни номер 1 в Европа по производството на електрически велосипеди

Министърът на икономиката Кирил Петков присъства в Пловдив на подписването на договора за съвместна инвестиция между пловдивския производител на велосипеди „Макском“ и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, с която страната ни ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен на 131 дка в Тракия икономическа зона и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Планирано е инвестицията да надхвърли 60 млн. лв.

„Тази инвестиция е уникална за България. Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа. Ако успеем да направим така, че 15% от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои“, заяви още Петков.

В заключение икономическият министър Петков каза, че българската икономика разчита точно на такива конкурентни и успешни компании.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 22 Юли 2021 10:45
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.