Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Енергийният министър: Осигурен е газ за минимум месец напред

Енергийният министър: Осигурен е газ за минимум месец напредснимка: btvnovinite.bg

Осигурен е газ за страната ни за минимум месец. Природният газ се използва като икономическо и политическо оръжие в тази война. Предприети са всички мерки, за да се подсигурят количествата на газ у нас. Към момента всички доставки са гарантирани, Това заяви на извънреден брифинг министърът на енергетиката Александър Николов по повод новината, че доставките на природен газ от "Газпром" за България спират от днес.

Към момента всички доставки са гарантирани за минимум месец напред. Това не означава, че след това ще имаме проблеми с оглед на последната ситуация", каза Николов и допълни: „Докато съм министър и отговарям за това, България няма да води преговори под натиск и с наведена глава, България не се продава и не поддава на трета страна“, каза Николов.

България е лоялен партньор към всички съседни държави, България не е Русия, когато имаме възможност ще помагаме на съседни държави. Страната ни е лоялен партньор и няма да ограничи преноса към Сърбия и Унгария, заяви министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники