Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Четири лапи" предлага безплатно чипиране, ваксинация и международен паспорт за домашни кучета

"Четири лапи" предлага безплатно чипиране, ваксинация и международен паспорт за домашни кучетаснимка: dnevnik.bg

Българският клон на международната организация за защита на животните "Четири лапи" обяви, че по случай Световния ден на ветеринарните лекари, който тази година се отбелязва на 29 април, започва кампания за безплатно чипиране на домашни кучета. Целта на акцията е да се популяризира задължителната идентификация на домашните любимци.

Манипулациите ще се извършват в клиниката на организацията в столичния район "Банкя". Това обаче няма да е единствената безплатна услуга, която ще се предлага. Освен поставяне на микрочип животните ще получат също и безплатна ваксинация и международен паспорт.

Услугата ще се предлага до края на седмицата и от нея ще могат да се възползват собствениците на кучета, които не са предназначени за разплод или за продажба.

Предварителни записвания могат да бъдат направени на телефона на клиниката на "Четири лапи", който е 0888 404 447, а самата клиника ще приема посетители през уикенда между 9 и 17:30 ч.

От началото на тази година е задължително всички домашни кучета да имат поставен микрочип, като по този начин се цели да бъде ограничено изоставянето на домашни любимци. Ветеринарният лекар, поставил микрочипа, има задължение да въведе данните на кучето и неговия собственик в единната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните. Глобата за собственик на куче без имплантиран микрочип е 200 лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.