Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Oткриване на документална изложба, посветена на живота и делото на Васил Левски в гр. Кишинев

Oткриване на документална изложба, посветена на живота и делото на Васил Левски в гр. Кишинев

Oткрита беше документална изложба „Дяконът”, посветена на 180-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Мероприятието беше организирано от посолството на Република България в Р Молдова и Държавна агенция „Архиви” с участието на Българския теоретичен лицей „Васил Левски” и е част от всеобщите чествания за отбелязване на годишнината от рождението на Апостола.

В изложбата са представени документи, съхранявани в Дирекция „Централен държавен архив” и Отдел „Държавен архив – София”.

Документалната изложба „Дяконът” съдържа 12 табла, които в хронологичен ред проследяват житейския и революционен път на Апостола.

Мероприятието беше открито от извонредният и пълномощен посланик на Р България в Р Молдова г-н Петър Вълов. На него присъстваха представители на българската общност в Кишинев, ученици на българския лицей „Васил Левски” и журналисти от молдовските медии.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.