Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Пастърма говежда" вече е запазена марка на България

"Пастърма говежда" вече е запазена марка на Българияснимка: bnr.bg

Европейската комисия вписа българската "Пастърма говежда" в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.

По време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, беше решено, че българският продукт "Пастърма говежда" има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин, следователно трябва да бъде вписан в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер (ХТСХ), България не е имала претенции да запази употребата на самото понятие "пастърма". Поради това защитата ще обхваща само наименованието "Пастърма говежда" в неговата цялост.

Понятието "пастърма" може да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники