Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Симеон Сакскобургготски навършва 80 години

Симеон Сакскобургготскийснимка: bgnes.comСимеон Сакскобургготский

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски посреща гости от цяла Европа по случай своя 80-годишен юбилей.

Той ще отбележи рождения си ден в двореца “Врана”, а на събитието са поканени и представители на държавната и местна власт.

Сакскобургготски  събира и бившата парламентарна група на НДСВ, министрите от неговото правителство, общественици, и представители на бизнеса.

На юбилея си Симеон Сакскобургготски е поканил и членове на кралски фамилии от цяла Европа.

Сред гостите от чужбина ще бъдат принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата му- принцеса Елия, както и Осман Салаххадин Османоглу – единственият жив пряк потомък на турските султани Мурад V и Мехмед V.

От Испания ще пристигнат кралица София и сестра й принцеса Ирина. Крал Хуан Карлос, който също ще навърши 80 години след 7 месеца, няма да има възможност да присъства. Австрийската ерцхерцогиня Елена също ще уважи юбилея. В България ще дойде и и принц Андреас Сакск-Кобург-Гота, който е доайенът на фамилията.

Той ще пристигне със специален самолет директно от град Кобург, Германия. Сред гостите ще бъде и принц Тусун от Египет, който е бил съученик на Симеон II в прочутия „Виктория Колидж” в Александрия. / Нова ТВ

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники