Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Фестивал на малината в Лозница

Фестивал на малината в Лозница

Фестивал на малинопроизводителите и ягодоплодните култури се открива от 11:30 ч. в Лозница днес. Освен производители от бранша, на форума ще присъстват и представители на земеделското министерство, на Държавен фонд „Земеделие“, на Областни и Общински служби „Земеделие“, на „Напоителни системи“ и депутати.

"В програмата се предвижда посещение на нови малинови насаждения, експериментални насаждения и участък за опити. Ще има демонстрации на машини за прибиране на малини. Ще има забавна програма за малките. Ще бъде по-различно и по-добро от миналата година", каза за Радио Шумен кметът на Лозница Айхан Хашимов.

На фестивала в Лозница ще има и конкурс за най-атрактивно и вкусно приготвено изделие от ягодоплодни.

Утре от 9 часа започват презентации на биопрепарати за борба с вредителите, на поливна техника, на системи против градушки, както и на специализирана земеделска техника.

От 17:00 ще бъдат представени местни домашно приготвени ястия сладка, мармалади и пресни натурални сокове. Фолклорната програма ще продължи до 22 часа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.