Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Данните за замърсяване на въздуха в България вече са отразени в онлайн карта на Европа

Данните за замърсяване на въздуха в България вече са отразени в онлайн карта на Европа

Данните за състоянието на въздуха в доста от градовете на България вече са отразени в интерактивната карта за качеството на въздуха в цяла Европа. Те се подават от българската Изпълнителна агенция за околна среда и се публикуват в онлайн индекса в реално време от днес. Това съобщиха от Европейската агенция за околна среда пред "Дневник".

В момента картата показва, че в повечето региони на страната, където се следи, въздухът е чист с изключение на региона около Велико Търново и Варна, където има жълт код (умерено замърсен).

Сега всеки гражданин ще може бързо и лесно да проверява дали има, колко е сериозно и на какво се дължи замърсяването в различни точки на страната и да ги сравнява нивата в други части в Европа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.