Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Университетската ботаническа градина в Балчик са събрани семена от 230 растителни видове за световен обмен

В Университетската ботаническа градина в Балчик са събрани семена от 230 растителни видове за световен обмен

В Университетската ботаническа градина в Балчик са събрани семена от 230 растителни видове за световния научен обмен през новата година. В обявения вече INDEX SEMINUM за 2018-а са описани и специфичните микроклиматични условия, при които се отглеждат растителните видове в градината. Той е част от ангажимента на България, свързан с Конвенцията по биологичното разнообразие от 1992 г. за предоставяне на подходящ растителен генетичен материал за национални и международни научни изследвания. В новия каталог от семена са включени 88 вида кактуси от градината в Балчик като повечето от тях са зимоустойчиви и се отглеждат на открито. Паркът "опира" в морето, изцяло е на юг и е защитен от силните ветрове. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.