Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

«Камчия» склони глава в деня на памет и скръб в Русия

«Камчия» склони глава в деня на памет и скръб в Русия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ отбеляза 22 юни – Ден на памет и скръб в Русия - денят, в който през 1941 г. хитлеристка Германия изненадващо напада Съветския съюз. Венци и цветя бяха поднесени пред бюст-паметника на маршал Фьодор Толбухин, паметника на загиналите подводничари и скулптурната композиция на децата-антифашисти. В поклонението се включиха деца от Русия и България - участниците във втората лагерна смяна, децата от "Галактика на спорта", ветерани и много гости на комплекса.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите във Втората световна война - най-мащабната и жестока война в историята на човечеството.

"Днес ние се прекланяме пред паметта и изразяваме дълбокото си уважение към всички, които в жестоки боеве с фашизма отстояха свободата и независимостта. Сред тях са 11, 5 милиона синове и дъщери на народите на Съветския съюз, десетки хиляди деца, партизани и войници на България, 54 милиона са загиналите на Земята за годините на Втората световна война", се каза по време на отбелязването на 77-годишнина от обявяването на войната.

Вечна славата на героите, отдали живота си за освобождението на отечеството и народите на Европа от фашизма!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники