Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ посрещна параолимпийски шампиони на тренировъчен лагер

„Камчия“ посрещна параолимпийски шампиони на тренировъчен лагер

Параолимпийският национален отбор по плуване на Украйна е в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на 20-дневен тренировъчен лагер. Състезателите, водени от главния треньор Генадий Вдовиченко, се подготвят за Световното първенство по плуване, което ще се проведе през август в Ирландия. В комплекса са 45 плувци, 23-ма от които са призьори от Параолимпийски игри. Отборът на атлетите с увреждания от Украйна е носител на Световната титла от 2010 и 2014 г. и победител в Европейските първенства по плуване през 2011 и 2015. На последния Световен шампионат тимът зае второ място.

Сред състезателите е и Антон Кол - двукратен бронзов медалист от Параолимпийските игри в Рио-де-Женейро през 2016 г., в дисциплините 100 м и 50 м гръб. Той е сребърен медалист от Световното първенство в Монреал през 2013, сребърен и бронзов медалист на Европейското първенство през същата година, двукратен сребърен медалист на Световното първенство в Глазгоу през 2015 и трикратен бронзов медалист от Европейското първенство в Мадейра.

„Подготовката ни в «Камчия», в България, протича на много високо ниво. Харесва ни и се чувстваме комфортно. Комплексът е напълно достъпен, всичко се случва лесно. Хубаво е! Заповядайте, ще тренираме заедно!», сподели параолимпийският шампион.

Параолимпийското движение е преди всичко рехабилитация, която помага и поддържа хората с ограничени възможности и инвалидност, разказа още Антон Кол. «В подготовката трябва колосално търпение, свежа подкрепа и непрекъсната позитивна настройка. Именно това ни обединява с олимпийците – работата, старанието и най-вече желанието! Желание, стремеж, упорство!», допълни 28-годишният плувец от украинския град Днепър.

Главният треньор на параолимпийците Генадий Вдовиченко допълни, че отборът е предпочел „Камчия“, тъй като отговаря на всички условия, необходими за висока спортна подготовка – достъпност на средата, настаняване, хранене, басейн с олимпийски размери и тренировъчни зали. «Важна е и близостта до морето, тъй като през зимата и пролетта тренирахме в закрити басейни, а сега на спортистите е необходимо за се закалят, да укрепнат, да съберат сили за по-бързо възстановяване след тежките натоварвания», каза още наставникът.

Как се става шампион? Ето отговорът на двукратния медалист от Параолимпийските игри Антон Кол: «Необходимо е да се бориш. Да се стремиш. Да разбереш какво най-много желаеш. Да си дадеш сметка за важните неща в живота. На всеки, който иска да достигне това ниво, пожелавам никога да не спира. И да не гледа назад. Само напред!»

Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» е проектиран, построен, оборудван и се поддържа, съгласно световните стандарти за достъпност на средата. В комплекса са създадени комфортни и мотивиращи условия за всички гости, които желаят да развиват своя творчески и физически потенциал.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.