Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Венецуелски депутат твърди, че е направен опит за изнасяне на държавни средства в България

Венецуелски депутат твърди, че е направен опит за изнасяне на държавни средства в България

Според депутатът от венецуелския национален парламент Карлос Папарони национална петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) се е опитала да изнесе държавни средства в България. "Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", заяви депутатът в Туитър, съобщава руската информационна агенция "Нюз", предаде БТА.

Според изявлението на депутата изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно. Агенцията информира още, че опозиционният лидер Хуан Гуайдо, който събира подкрепа като временен президент на Венецуела, също е потвърдил тази информация.

Министерството на външните работи (МВнР) не е постъпвала официална информация за изнасяне на държавни средства от Венецуела в България.

От МВнР са проверили дали някой е сезирал министерството или български посолства, като са установили, че няма постъпила такава официална информация, отбялезва още БНТ.

В предаването "Беновска пита" на Канал 3 външният министър Екатерина Захариева коментира, че информацията се проверява. "Има неща, които не мога да споделя в ефир. Но извършваме проучване в момента", каза тя. Не даде повече подробности, а на въпрос дали се работи с партньорски чуждестранни служби, тя добави: "Всичко, което трябва, правим. В близките няколко дни ще имаме резултат".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови