Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Родители на деца с епилепсия поискаха маслото от канабис да се узакони

Родители на деца с епилепсия поискаха маслото от канабис да се узакони

От Асоциацията на родителите на деца с епилепсия поискаха маслото от канабис да бъде разрешено за употреба в България за най-тежките форми на заболяването, съобщава БНР. От организацията са поискали това с писмо до министъра на здравеопазването.

В България маслото от канабис не е разрешено за медицински цели, но от асоциацията това да се промени за тежките форми като се вземе предвид чуждият опит. "В цял свят вече е доказано, че маслото от канабис помага. Вече знаем, че в САЩ има медикамент, който е заплатен от здравната каса, на базата на канабисен продукт, който е предназначен за хора с епилепсия", коментира Веска Събева, която е председател на пациентската организация. По думите й подобно лечение се прилага и в Европа. От асоциацията настояват да се обучат и лекари.

Лекари и пациенти отбелязват днес Деня на борбата с епилепсията, която е най-честото социално значимо неврологично заболяване. Днес в аулата на столичната болница "Свети Иван Рилски" ще бъдат представени резултатите от работата на специализирания център по хирургия на епилепсията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.