Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е лидер в ЕС по жени, работещи в сферата на информационните технологии

България е лидер в ЕС по жени, работещи в сферата на информационните технологииснимка: dnevnik.bg

България е страната в ЕС с най-много жени, работещи в сектора на информационно-комуникационните технологии. Това показват данни от анализ на Евростат за 2018 г. Малко над 28% от работещите в сферата в България са жени, докато средно за ЕС процентът е 16.6.

Така страната за втора поредна година е първа в ЕС по този показател.

Литва, Румъния, Естония и Швеция оформят челната петица по жени, работещи в сектора на информационните технологии. Най-нисък е процентът в Унгария и Чехия, като това са единствените държави, където жените в тази сфера са под 10 на сто.

Над 70% от работещите в сектора в България са на между 18 и 34 години. Според данните почти всички компютърни специалисти са с висше образование. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.