Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българите в Украйна за традиционния събор „Кубрат събира потомците си“

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българите в Украйна за традиционния събор „Кубрат събира потомците си“

Вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати поздравителен адрес до традиционния събор „Кубрат събира потомците си“, който се провежда за 19-и път в село Мала Перешчепина, Украйна.

Организатор на събора е Дора Костова – главен редактор на Всеукраинския държавен вестник на българите в Украйна „Роден край“. В събитието участват наши сънародници от Украйна и България. През годините се е превърнало в традиция и участието на представители на други етноси.

В приветствието си вицепрезидентът изтъква големия принос на вестник „Роден край“ за съхраняването на българските корени, за опазването на българския език и за популяризирането на българската история. „Закърмени сме с легендата за снопа пръчки и със сърцата си пазим заръката на великия хан Кубрат: „Ако останете единни в съгласие и любов, никога вашите врагове не ще ви победят“. Тези думи са нашето общочовешко наследство и ключ към всеки успех. От единението извират силата и несломимостта на българския дух“, подчертава Илияна Йотова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники