Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Обявиха 17 и 19 юни за неучебни заради изпитите след VII клас

Обявиха 17 и 19 юни за неучебни заради изпитите след VII класснимка: bnt.bg

17 и 19 юни ще са неучебни дни за всички училища, заради провеждането на матурите за седмокласниците. Това каза зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на пресконференция в Министерство на образованието и науката, свързана с предстоящото провеждане на Национално външно оценяване в 7-и клас.

„Квесторите са и от други училища. Това е една от причините 17 и 19 юни да бъдат обявени за неучебни дни за всички училища“, каза Михайлова, като подчерта, че 21 юни ще бъде учебен ден.

61 223 са учениците, които се очаква да се явят на Националното външно оценяване. Те ще полагат изпит в 1 696 училища, в 4 930 зали, под надзора на 16 хил. квестори.

Първоначално дните бяха обявени за учебни, за да не губят децата материал, но заради недоволството на учители, че сутринта трябва да са квестори, а следобед да преподават на собствените си ученици, министерството промени позицията си и обяви дните за неучебни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.