Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първият клуб по астронавтика във Варненска област – в ЧСУ „Юрий Гагарин“, "Камчия"

Първият клуб по астронавтика във Варненска област – в ЧСУ „Юрий Гагарин“, "Камчия"

На 21 юни Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ се присъедини към инициативата за създаване на клубове по астронавтика към Планетарен информационен център за астронавтика (ПИЦА).

Сред основателите му са ученици от VII, IX и X клас, съвместно с екипа на Авиокосмическия център с Планетариум в СОК „Камчия“ – Красимир Стоянов – космонавт-изследовател на Република България, Ненко Димов и учителят по История и цивилизация в училището – Симеон Кулиш.

Клубът по астронавтика, основан в Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ е първият създаден във Варненска област. Благодарение на високотехнологичната база на територията на училището, разполагаща с Авиокосмически център с цифров Планетариум, Музей на Авиацията и космонавтиката и единствения в Европа интерактивен аналог на спускаемия апарат (тренажор)“СЪЮЗ-ТМА”, учениците и участниците в клуба по астронавтика ще могат да комбинират получените знания с практически занятия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.