Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цацаров поиска да се отнеме българското гражданство на осем чужденци

Сотир Цацаровснимка: dnevnik.bgСотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага да се отнеме българското гражданство на осем чужденци, които не са извършили обещаните инвестиции, заради които са го получили, или процедурата по предоставяне на гражданство е била нарушена, се казва в съобщение на прокуратурата.

Предложението идва след сигнали от ДАНС и проверка на държавното обвинение.

През юни Цацаров е предложил на министъра на правосъдието да поиска от президента да отмени натурализацията (на придобито българско гражданство) спрямо четирима души - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, а през юли - и за Магди Мохеб Камил Кассабгуи и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани.

Роденият в Египет Омру Махмуд Фаузи Дасуки, придобил българско гражданство през юни 2018 г., е укрил факти, които биха послужили като основание за отказ да получи български паспорт. за придобиване на българско. Той получил гражданство заради придобити български държавни облигации, но в края на процедурата те не са били налични.
За родения в Ерусалим, Израел, Сахм Абдул Абдул Яги, придобил българско гражданство през април 2018 г., е установено същото.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава, се казва в съобщението. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники