Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е на последните места сред страните от ЕС по изгаряне на отпадъци

България е на последните места сред страните от ЕС по изгаряне на отпадъци

България е на едно от последните места сред страните от ЕС по изгарянето на отпадъци с цел оползотворяване на енергията от тях, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на екологията Нено Димов. Той посочи, че едва 3.34% от боклука се гори, докато средно за ЕС става дума за 28.1%.

По повод друг въпрос Димов каза, че страната ни изнася почти десет пъти повече отпадъци, отколкото внася - 823 781 тона срещу 85 00 тона. Износът е основно на отпадъци, за които в България няма мощности за преработки - пестициди, живак и т.н.

Екоминистърът уточни, че България е единствената страна в ЕС, която е въвела ограничения за вноса на RDF отпадъци, които се ползват за горене. Те не могат да надхвърлят половината капацитет на мощностите, които могат да работят с тях. Целта е да се стимулира изгаряне на местен RDF. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови