Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кръстин откри изложба „България – родината на кирилицата“

Кръстин откри изложба „България – родината на кирилицата“

Посланик Атанас Кръстин посети столицата на Урал Екатеринбург и взе участие в 24-тото Международно туристическо изложение EXPOTRAVEL 2019, което се проведе на 4-5 октомври в Център „Борис Елцин“. За поредна година България се представи със свой щанд и представи най-актуалните туристически продукти.

В рамките на изложението посланик Кръстин откри изложба „България – родината на кирилицата“. Представени бяха 24 табла с фотокопия на исторически ръкописни документи, които илюстрират изключителната роля на българската култура и писменост в развитието и обогатяването на духовния живот на славянските народи.

На среща с изпълняващия длъжността губернатор на Свердловска област Алексей Орлов бяха обсъдени различни възможности за разширяване на сътрудничество между Среден Урал и България. Посланик Кръстин изрази надежда за укрепване на приятелските отношения, увеличаване на туристическия и младежки обмен, както и за развиване на отношенията между побратимените градове.

Губернатор Орлов посочи като перспективни направления високотехнологичните отрасли на промишлеността, здравеопазването, образоването, логистиката и хуманитарната сфера.

В българското консулство в Екатеринбург посланик Кръстин проведе среща с всички акредитирани уралски туроператори, в която участие взеха и Аташето по туризъм Катя Жекова и българският консул в Екатеринбург Пламен Петков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники