Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вълчев: За първи път от над 70 години ще имаме учебници по религия

Красимир Вылчевснимка: dariknews.bgКрасимир Вылчев

За първи път от над 70 години ще имаме учебници по религия и по тях ще се учи от учебната 2020/2021 година. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на въпрос от народния представител проф. Иво Христов относно процедурата за избор на учебниците по религия, цитира думите му БТА.

Вносителите на проектите на учебници по учебния предмет "Религия християнство православие" са четири - Българската православна църква, едноличен търговец Димитринка Димитрова, издателство "Просвета" и фондацията "Двери", съобщи министър Вълчев.

Той каза, че вносители на проектите на учебници по предмета "Религия ислям" са Мюсюлманското изповедание и Главното мюфтийство. Вносители на проектите на учебници по "Религия неконфесионално обучение" е фондацията "Библейска лига - България".

Процедурата за оценяване и одобряване на учебниците по религия е на два етапа и както при всички останали учебници, важат общите правила. Оценяват се съдържанието и езикът на проектите на учебниците, новите понятия в тях, има изисквания към илюстрациите, хартията, подвързията и полиграфията, обясни министър Вълчев. Той уточни, че съдържанието на всеки един проект на учебник се оценява от 7 оценители - двама специалисти от съответната научна област, по един експерт от МОН или от РУО, и от четирима учители по религия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.