Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България дари на Армения защитна екипировка за борба с коронавируса

България дари на Армения защитна екипировка за борба с коронавируса

Посланик Мария Павлова връчи на първия заместник-министър на здравеопазването на Армения Анахид Ованисян българска хуманитарна помощ от медицински консумативи за справяне с разпространението на пандемията от коронавирус в Армения.

Изхождайки от близките приятелски отношения между България и Армения и отчитайки конкретните нужди на арменската здравна система, на 7 май 2020 г. българското правителство прие решение за предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ по двустранна линия за борба с пандемията COVID-19, състояща се от 500 бр. комплекти медицински консумативи - специализирано защитно облекло, шлемове и очила, предназначени за медицинския персонал на първа линия в арменските здравни институции.

Събитието бе открито от посланик Павлова, която подчерта, че предоставянето на хуманитарна помощ на приятелска Армения е израз на солидарност в общата борба за преодоляване на последиците от COVID-19. Тя посочи историческите приятелски връзки между българския и арменския народ, които взаимно са се подпомагали през вековете.

От името на Министерството на здравеопазването заместник-министър Ованисян благодари на българското правителство за изключително ценния принос за укрепване на капацитета на арменските здравни институции и защитата на медицинския персонал на първата линия. Тя отбеляза, че дарението има важна добавена стойност за Армения в особено напрегнат момент на бързо разпространение на пандемията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.