Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Всеки втори българин го е страх да не се зарази с COVID-19

Всеки втори българин го е страх да не се зарази с COVID-19снимка: gallup-international.bg

51% се боят или даже много се боят, че те или член на тяхното семейство може да заболее от коронавируса. 48% по-скоро не се боят или съвсем не се боят. Това показва социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“.

Между март и април страховете видимо нараснаха, но от април насам явно са спаднали и превъзходството на тревогата над спокойствието е останало минимално.

Общо 58% днес по-скоро се съгласяват или съвсем се съгласяват, че заплахата от коронавируса е преувеличена. 39% са на обратното мнение. Останалите се колебаят. Непосредствено преди обявяването на извънредните мерки у нас още повече хора намираха заплахата за преувеличена – 72% в средата на март.

72% смятат, че заплахата от коронавирус у нас е вече под контрол, 24% обаче са на обратното мнение.

Общо 77% са по-скоро съгласни или напълно съгласни, че правителството се справя добре с коронавируса.

51% от запитаните свидетелстват, че доходите им са намалели заради коронавируса.

61% очакват нормализация на живота у нас до края на годината, а 35% са противоположни очаквания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.