Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Скоро ще има още един граничен пункт между България и Гърция

Борисов: Скоро ще има още един граничен пункт между България и Гърция

Новият ГКПП „Рудозем-Ксанти“ ще бъде завършен в началото на следващата година. Изграждаме проекти, които да са полезни за всички български граждани. Това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция, съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

„През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали”, посочи министър-председателят.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 млн. евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“.

„Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма”, пише още Борисов в социалната мрежа. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.