Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Защо Кристиан Костов пее за България, а не за Русия

Кристиан КостовКристиан Костов

Кристиан Костов е един от фаворитите на тазгодишното издание на "Евровизия". Той ще представи България. А можеше да се яви и от името на Русия, защото е роден в Москва, пише руската редакция на Дойче Веле.

17-годишният Кристиан Костов е най-младият участник в тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия". Много руснаци го познават от телевизионното шоу "Голос" от 2013, в което той стигна до финала. На "Евровизия" 2017 той ще участва с баладата "Beautiful Mess", която е "класирана" от букмейкърите на второ място. Всъщност, Кристиан Костов е роден в Москва и спокойно би могъл да пее и за Русия. Той обаче ще представя България. Андрей Бренер се срещна с него в Амстердам:

Кристиан, майка ти е от Казахстан, а баща ти е българин. Ти си живял в Русия...

Кристиан Костов: ...живея. Продължавам да живея в Москва. Там завършвам училище.

Защо тогава на "Евровизия" представяш България, а не Русия?

Кристиан Костов: Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС. Последните две години прекарах повече време в България, отколкото в Русия. Финалист съм в българския X-Faktor. Там вече излезе и първият ми сингъл. В България съм на върха на славата.

Значи си на път да повториш съдбата на Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Иска ми се. Защо не! (смее се) Но това е много сложно. Аз съм само на 17 години, а вече се опитваме да работим минимум на два музикални пазара. Искам да стана световно известен. И това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен. И не само аз, а всеки, който работи и продължава да се развива в областта, която обича. Не мога да опиша с думи колко много обичам професията си. Често ме питат какво бих правил, ако не пеех. Нямам отговор на този въпрос. Не мога да си представя нищо друго за себе си.

Кои са другите ти идоли освен Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Най-големият ми идол е Ед Ширън. Този човек разчупи всички стереотипи в съвременната музика. Всички казват, че трябва да бъдеш плейбой, да пееш "тра-ла-ла" и всичко ще бъде наред. Но този човек е свръхмузикален. Той далеч не е плейбой, а напълно нормален млад човек. Нито пък е от онези, които само помпат мускули във фитнеса.

Кои руски изпълнители харесваш?

Кристиан Костов: Прекланям се пред Дмитрий Билан. За мен беше чест да работя заедно с него и да попадна в неговата група. Харесвам много и Сергей Лазарев.

Значи, разчиташ на подкрепа от Русия?

Кристиан Костов: Не само от Русия. Разчитам на подкрепа от всички. Затова работя усилено в социалните мрежи и по различни медии. Ние се стараем да разпространяваме песента навсякъде. И засега всичко върви добре.

Ти си един от фаворитите на букмейкърите. Това не те ли притеснява?

Кристиан Костов: Как да не ме притеснява? Много мои приятели ми казват: "Страхотно! Сигурно се гордееш със себе си." Тъкмо обратното. Ужасно се страхувам. Хората дори залагат пари за мен. А ако ги разочаровам? Затова не ми остава нищо друго, освен да победя. (смее се)

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники