Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българският участник в "Евровизия" е пял като дете на окупирания Крим

Кристиан КостовКристиан Костов

Кристиан Костов, който днес ще представи България на полуфинала в конкурса "Евровизия", е пял на анексирания от Русия полуостров Крим. Именно заради подобно участие, но през 2015г., властите в Киев отказаха да допуснат в страната руската певица Юлия Самойлова, която трябваше да представлява родината си.

Според законите на Украйна се смята, че който посещава "временно окупираните територии" без разрешение от Киев, подлежи на санкция, включително забрана за достъп до страната. Костов има и руско гражданство и московско жителство. Крим бе анексиран през пролетта на 2014г.

Потърсени от "Дневник", от БНТ обещаха коментар по-късно днес.

За изпълнението на Костов на сцената на детския лагер "Артек" на 1 юни 2014г. обърна внимание роденият в Украйна скандален видеоблогър Анатолий Шарий, който пита какво ще сторят сега хората от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Но Кристиан е роден на 15 март 2000г. и към момента на появата си в Крим е бил на 14 години. Отговорност за действията му носят родителите му. Това кара позицията на Шарий и тиражирането ѝ от руски медии, включително в България, да прилича повече на епизод от хибридна война. / Дневник

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.