Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Софийската опера и балет и Болшой театър подписаха договор за сътрудничество

Софийската опера и балет и Болшой театър подписаха договор за сътрудничество

В Москва се проведе среща на директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов с генералния директор на Болшой театър Владимир Урин.

Двамата подписаха договор за сътрудничество за предстоящите от 12 до 24 май 2018 г. гастроли на Софийската опера и балет на една от най-престижните световни сцени.

Гастролите на Софийската опера и балет ще бъдат открити с две български произведения - операта "Янините девет братя" на Л. Пипков и балета"Нестинарка" на М. Големинов.

Освен това Софийската опера ще представи пред московската публика четирите спектакъла от Вагнеровия "Пръстен на Нибелунгите" - Рейнско злато, Валкюрии, Зигфрид и Залезът на боговете, които ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

Двамата директори обсъдиха също така възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и балет и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра.

По време на визитата си в Москва маестро Карталов посети новата постановка на Болшой театър - операта “Идиот” като след спектакъла поздрави артистите за великолепното изпълнение.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.