Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руски писател спечели конкурса за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов

Виктор ШендеровичВиктор Шендерович

Руският писател Виктор Шендерович е носител на тазгодишната награда за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов, съобщи на БТА Таня Ликова от община Свищов.

Ежегодният литературен конкурс се организира всяка година от община Свищов, Международната фондация "Алеко Константинов" и редакцията на вестник "Стършел".

В тазгодишното издание на конкурса са участвали 96 творби на 58 писатели от четиринайсет държави, сред които писатели от Европа, САЩ, Русия, Израел и Турция. За първа година се забелязва засилено участие на писатели от Южна Америка - свои творби са представили автори от Колумбия и Еквадор, коментира Ликова.

Журито, председателствано от писателя Деян Енев, е определило разказа "Свободна конкуренция" на писателя Виктор Шендерович за победител в конкурса.

Наградата ще бъде връчена на него или на представител на руското посолство в рамките на традиционните Алекови дни в Свищов.

През тази година празниците ще се състоят на 10 и 11 януари.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники