Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Хор „Ваня Монева“ с концерт в Българското посолство в Москва

Хор „Ваня Монева“ с концерт в Българското посолство в Москва

По покана на Българското посолство в Москва и на Българският културен институт в рамките на Дните на културата посветени на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Хор „Ваня Монева“ изнесе концерт в Гербовата зала на посолството.

С богата палитра от песни от различни фолклорни области на България, хористките, облечени с народни носии от всички етнографски области на България, предизвикаха възхищение и огромен интерес сред многобройните гости.

Хор „Ваня Монева“ е новото име на един от най-популярните български фолклорни хорове с диригент Ваня Монева и несъмнено принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес.

Хорът гостува в Москва с няколко концерта като участник в Хоровата програма на „XVIII Московски пасхален фестивал“, чийто художествен ръководител е световно известният диригент Валерий Гергиев. Всички концерти бяха посрещнати с огромен успех от руската публика.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники