Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 700 човека посетиха Авиокосмическия център в „Камчия“

Над 700 човека посетиха Авиокосмическия център в „Камчия“

Тази година уникалният за България Авиокосмически център с цифров Планетариум в Комплекс „Камчия“ се включи в четвъртото издание на фестивала Нощ на музеите и галериите – Варна, част от инициативата Европейска нощ на музеите.

В тази нощ голяма част от музеите и галериите отварят врати и срещу свободен вход дават възможност на желаещите да се запознаят отблизо с културното наследство и изкуство на съответната страна.

За първа година Авиокосмическият център с Планетариум в Комплекс „Камчия“ се включи в инициативата като само за няколко часа над 700 човека успяха да разгледат Музея на Авиацията и космонавтиката, да видят отблизо единствения в Европа интерактивен аналог на спускаемия апарат (тренажор) на космическия кораб “СЪЮЗ-ТМА”, както и да гледат прожекция в единствения за България цифров планетариум с цифрова 6-проекторна система.

Най - голям интерес за посетителите на Авиокосмическия център в „Камчия“ бе срещата им с космонавта-изследовател и ръководител на центъра - Красимир Стоянов, който им разказа увлекателни истории свързани с космонавтиката, съвременното й състояние и перспективите на развитие.

Авиокосмическият център в Комплекс „Камчия“ работи всеки ден с предварителни записвания. Заповядайте и Вие, да надникнете в тайните на необятния Космос!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.