Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

След няколко десетилетия в София ще живеят 30% от населението

След няколко десетилетия в София ще живеят 30% от населението

След няколко десетилетия в София ще живеят 30% от населението на България. В момента делът е около 20 на сто. Такава е тенденцията във всички малки европейски държави, а населението ще отиде там, където има работа. Това мнение изказа пред Investor.bg  Георги Павлов, изпълнителен директор на Адрес Недвижими имоти.

"В София няма безработица, а заплатите в сравнение с други големи градове като Варна, Пловдив и Бургас са 50% по-високи, какво да говорим за Видин. Toвa остава най-бедстващата област на България. Този град изчезва. Населението му спадна с 25%. Вижте преброяването през 2001 г. и 2011 г. и сравнете данните“, уточни Павлов.

Според него Пловдив е един от добрите примери за добро съчетание между частни инвеститори и общината. В града се реализираха няколко индустриални проекта, които са много добре подготвени за инвестиция, поясни мениджърът.

По думите му търсене ще има, ако има ясен хоризонт за това как ще се развиват инфраструктурните проекти. „Не са важни само пътищата. Трябва да има градски транспорт, трябва да има детски градини, училища, трябва да има определени парцели за магазини, за градинки, паркове. Все работа, която трябва да свърши общината. Инвеститорите ще дойдат, ако имат ясен план, че нещата ще се случат“, подчерта Павлов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники