Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Златни пясъци и Приморско ще имат нови пречиствателни станции, обяви Ивелина Василева

Ивелина ВасилеваИвелина Василева

Проектът за изграждане на нова пречиствателна станция за вода в Златни пясъци вече е готов и скоро ще започне да се изпълнява. Подобно съоръжение ще има и в Приморско. Това обяви пред БНТ министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева.

По думите ѝ съвсем скоро повечето курорти по българското Черноморие ще имат пречиствателни станции и проблемът с изхвърлянето на отпадни води директно в морето вече няма да бъде актуален. Повод за коментара ѝ стана класация, в която България получи награда като най-предпочитана туристическа дестинация от руските семейства. Именно по-чистата вода през последните години е сред основните причини руснаците да почиват в България.

Василева обясни, че бумът на строителството на хотели между 2005 г. и 2008 г. е довел до трайно замърсяване на Черноморското крайбрежие. Много от тези сгради били построени без необходимия план какво ще се случва с отходните води.

"След изграждането на пречиствателна станция в Златни пясъци и Приморско започва и подготовката за колектор между Равадиново и Созопол. Трябват ни още пари за подобно съоръжение в Ахелой", каза още Василева. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники